Svijet

Na pomolu dogovor vijeka: Rusija i SAD počinju pregovore o naoružanju

Specijalni izaslanik američkog predsjednika za kontrolu naoružanja Maršal Bilingsli saopštio je da će Amerika održati pregovore sa Rusijom o strateškoj stabilnosti, kao i da je na sastanak pozvana i Kina.

Donald Trump i Vladimir Putin - CNBC.com

Danas sam se dogovorio sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Sergejom Rjabkovim o vremenu i mjestu održavanja pregovora o nuklearnom oružju u junu – napisao je Bilingsli na Tviteru.

Međutim, zvaničnik nije precizirao tačan datum i mjesto održavanja sastanka.

Kina je takođe pozvana. Da li će Kina doći i da li će pošteno pregovarati? – zapitao se Bilingsli.

Pozivajući se na neimenovanog predstavnika Stejt departmenta, agencija Blumberg ranije je saopštila da će se pregovori održati 22. juna u Beču.

Američki zvaničnici ranije su saopštavali da razmišljaju o produžavanju strateškog sporazuma START 3 sa Rusijom, koji ističe 2021. godine, ali predlažu da on obuhvati novo naoružanje, a takođe predviđaju da se u sporazum uključi i Kina. Međutim, Peking je saopštio da nije zainteresovan za pregovore, prenosi “Sputniknews“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh