Svijet

Vučić brani Trumpa: “Napadnut je od strane ozbiljnog i teškog protivnika”

Povodom nereda u Americi zbog ubistva Afroamerikanca Georgea Floyda, Vučić je rekao da situacija mora da se sagleda sa svih strana.

Aleksandar Vučić - Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se protiv predsjednika SAD Donalda Trumpa “vodi užasna kampanja i da to pokazuje da su liberalno orijentisani krugovi spremni da ulože ogroman novac za borbu protiv njega”.

Povodom nereda u Americi zbog ubistva Afroamerikanca Georgea Floyda, Vučić je rekao da situacija mora da se sagleda sa svih strana.

“Kada je ubijen Floyd, policajci su uhapšeni. Ali čekajte ljudi, mi ne znamo imena policajaca koji su tamo ubijeni. Zato što to ne bi moglo da se pripiše Trumpu”, izjavio je Vučić za “TV Pančevo”.

On je govorio i o slučajju srbijanskog fudbalera Aleksandra Kataija koji se našao u problemu u svom klubu “Los Angeles Galaxy” zbog objava njegove supruge na društvenim mrežama o protestima širom SAD, Vučić je rekao da su tom fudbaleru dali otkaz zbog nečega što je rekla njegova žena.

“Oni su našem fudbaleru dali otkaz zato što je njegova žena rekla nešto što se njima nije svidjelo? Kakve veze njegova žena ima sa tim kako on šutira loptu? To samo govori o hajci i harangi koja se vodi protiv predsjednika Trumpa. Ko si ti da ukidaš pravo nečijoj supruzi da ima svoj stav? Ako je počinila krivično djelo – goni je”, rekao je Vučić.

Govoreći o pandemiji virusa korona, Vučić je ocijenio da su Njemačka i Kina izašle snažnije iz krize, te da će se u skladu s tim mijenjati geopolitička opredjeljenja i pozicija pojedinih zemalja.

“Nadam se da će i SAD izaći brže iz krize. Njenom predsjedniku Donaldu Trumpu želim svu sreću. Napadnut je od strane ozbiljnog i teškog protivnika”, naglasio je Vučić, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh