Svijet

Zemlja na ivici propasti, zaraženo skoro 700.000 ljudi

Od početka epidemije koronavirus potvrđen kod 685.427 ljudi u Brazilu, dok je od posljedica zaraze preminulo 37.312 pacijenata.

No image - Haber.ba

Na osnovu podataka koji su objavljeni u nedjelju, u Brazilu je u prethodna 24 sata korona virus potvrđen kod 12.581 ljudi, a od posljedica zaraze umrlo je 1.382 pacijenata, piše “Tanjug”.

Za razliku od prethodnog dana, vlada je objavila podatke o ukupnom broju zaraženih i umrlih, ali ne i novim slučajevima oboljelih i preminulih u toku prethodna 24 sata, prenosi “Reuters”.

Vlada Brazila, koji se suočava sa kritikama o načinu na koji upravlja krizom izazvanom koronavirusom, promijenila je format u kojem objavljuje izvještaje o statističkim podacima u vezi sa pandemijom u zemlji.

Tokom vikenda vlada ove zemlje uklonila je podatke sa sajta koji se odnose na protekle mjesece pandemije u Brazilu, a predsejdnik ove zemlje branio je zastoj u objavljivanju podataka i promjene koje su uvedene u bilježenju broja oboljelih i umrlih od posljedica kovid 19.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh