Svijet

Pet osoba poginulo u avionskoj nesreći putujući na sahranu

Oblasni šerif Howard Sills rekao je medijima da niko nije preživio pad aviona oko 160 kilometara jugoistočno od Atlante

Avionska nesreća / ilustracija - HT

Pet putnika i članova posade, uključujući i dvoje djece, poginulo je prilikom pada malog aviona u ruralnom dijelu američke države Georgia.

U avionu su bila četiri člana jedne porodice iz Floride koji su putovali na sahranu u Indianu.

Oblasni šerif Howard Sills rekao je medijima da niko nije preživio pad aviona oko 160 kilometara jugoistočno od Atlante.

Sills je rekao da su poginuli Larry Ray Pruitt /67/ iz Morristona na Floridi, Shawn Charles Lamont /41/ iz Gainesvillea na Floridi i njegova supruga Jody Rae Lamont /43/ kao i njihovo dvoje djece uzrasta šest i četiri godine.

Federalna uprava za avijaciju saopštila je da je avion “pajper PA31-T” letio iz Willinstona u Floridi do Newcastlea u Indiani, prenio je AP.

Očevici su rekli da su vidjeli da je avion izvjesno vrijeme kružio u oblasti i zapalio se. Dijelovi aviona su se odvojili i pali na obližnje polje, a kasnije se začula snažna eksplozija.

Vatrogasne ekipe na licu mjesta uspjele su da ugase požar.

Uzrok pada aviona se utvrđuje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh