Svijet

Nesvakidašnji gest: Kanadski premijer kleknuo na koljena

Premijer Kanade Justin Trudeau jučer je tokom antirasističkog skupa održanog u Ottawi kleknuo u znak solidarnosti s demonstrantima.

Justin Trudeau - Screenshot

Okružen tjelesnim čuvarima s maskama, Trudeau je kleknuo dok su prosvjednici tražili prekid policijske brutalnosti i rasističkog ponašanja prema crncima, usred povika: “Suprotstavimo se Trumpu! Suprotstavimo se Trumpu!”, piše Index.

Okupljanje u Ottawi jedno je od nekoliko skupova planiranih u gradovima širom Kanade u znak solidarnosti s demonstracijama u Sjedinjenim Državama što ih je potaknula nasilna smrt nenaoružanog Afroamerikanca Georgea Floyda kojega je prošle sedmice u Minneapolisu ubio policajac.

S crnom maskom preko nosa i usta, Trudeau je pljeskao i kimao glavom kad je jedan od govornika kazao da svi moraju izabrati što će biti – “rasisti ili antirasisti”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh