Svijet

Kada će se ponovo moći putovati u Španiju

Granice za strane turiste Španija bi mogla da otvori već 21. juna ukoliko situacija u vezi sa virusom korona u toj zemlji nastavi da se popravlja.

Plaža - Dušan Milenković/RAS Srbija

Ukoliko vanredna situacija bude ukinuta 21. juna, kako se očekuje, “neće postojati mehanizam da se kontroliše kretanje građana”, izjavio ministar transporta te zemlje Hoze Luis Abalos,

Kako prenosi EuroWeekly news, Abalos je rekao da će moći da se putuje u sve provincije koje su u posljednjoj fazi smanjenja mjera uvedenih zbog pandemije, bez obzira kojoj autonomnoj pokrajini pripadaju.

U trećoj fazi samo četiri ostrva, 70% države u drugoj fazi. Trenutno je u drugoj fazi oko 70 posto teritorije Španije. To znači da tržni centri, prodavnice i oni koji nude profesionalne usluge mogu ponovo da počnu sa radom, ali sa 40 posto kapaciteta.

U trećoj fazi, koja još više ukida mjere, za sada su samo četiri ostrva: Formentera (arhipelag Balearskih ostrva), Gomera, Jero i Grasiosa (iz grupe Kanarskih ostrva).

Nažalost, oni koji su planirali da posjete Madrid i Barselonu, još moraju da čekaju, pošto se ova dva grada za sada još nalaze u prvoj fazi, odnosno sa najstrožim mjerama, prenosi “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh