Svijet

Procurila nova snimka, policajci su Floyda tukli i u automobilu

Smrt Georgea Floyda ovih je dana glavna svjetska vijest. Širom SAD-a traju protesti protiv policijske brutalnosti prema Afroamerikancima.

Floyda su tukli i u policijskom automobilu - Index.hr

Podsjetimo, 46-godišnji Floyd preminuo je prošlog ponedjeljka nakon susreta s policijom. Na snimci koju je snimio prolaznik vidi se kako je Floyd ležao licem prema tlu s lisicama, molio za pomoć i ponavljao da ne može disati prije nego što se prestao micati.

Cijelo to vrijeme policajac mu je držao vrat prikliješten koljenom. Sve je počelo tako što je zaposlenik trgovine pozvao policiju jer je Floyd navodno pokušao platiti lažnom novčanicom od 20 dolara, piše “Index“.

Policajci su ga posjeli na stražnje sjedište i tukli

Policajac Derek Chauvin, koji je odgovoran za Floydovu smrt, optužen je za ubistvo trećeg stepena i ubistvo bez predumišljaja.

I prije nego što je Floyd završio na podu, policija ga je tukla. Pokazuju to snimke nadzornih kamera na kojima se vidi kako nekoliko policajaca na stražnjem sjedištu policijskog automobila batinama pokušava smiriti Floyda. Jednu od snimki na Instagramu je objavio aktivist Shaun King.

“Sve se polako slaže, upravo sam dobio ovaj novi video. Jedan čuva stražu, a ostali ga prebijaju”, napisao je King.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh