Svijet

U više gradova Evrope protesti zbog ubijenog Afroamerikanca

U Londonu i još nekoliko gradova Velike Britanije održani su protesti podrške demonstracijama u SAD koje su izbile nakon smrti Afroamerikanca Georga Floyda.

Protesti u Evropi - Tanjug.rs

U britanskoj prestonici uhapšeno je 11 demonstranata.

Policija u Londonu saopštila je da je do hapšenja došlo zbog napada na policijske službenike ili nošenja oružja, kao i da su svi uhapšeni starosti između 17 i 25 godina, preneo je sinoć britanski “The Sun”.

Učesnici su se najpre okupili na Trafalgar skveru, a zatim preko Vestminstera došli do američke ambasade u Londonu, noseći plastične transparente na kojima je pisalo “za rasizam nema mjesta”, “bez pravde nema mira”.

Kako se navodi, protesti su bili uglavnom mirni, mnogi su nosili maske za lice, a u znak protesta podizali pesnicu u vis, prenosi “Tanjug”.

Osim u Londonu, protesti su održani i u britanskim gradovima Mančesteru i Kardifu, kao i u Francuskoj, Njemačkoj i Danskoj.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh