Svijet

Iako su žarište pandemije: Predsjednik Brazila želi početak utakmica

Iako je Brazil najveće žarište pandemije koronavirusa u Južnoj Americi, predsjednik Jair Bolsonaro želi da što prije počnu fudbalska takmičenja u toj državi.

Jair Bolsonaro - Twitter

“Fudbaleri su mladi sportisti i kod njih bi opasnost od mogućih smrtnih ishoda u slučaju zaraze bila puno manja. Fudbaleri spadaju u elitu i zarađuju puno novca, ali fudbal moramo pokrenuti prvenstveno zbog onih koji rade u fudbalskoj industriji i time hrane svoje porodice”, izjavio je brazilski predsjednik Bolsonaro.

Takmilenje u Prvoj fudbalskoj ligi trebalo je početi u maju, ali zbog koronavirusa sve stoji. Zbog rastuće nezaposlenosti i velikog broja umrlih od koronavirusa zemlja je u agoniji, a predsjednik Bolsonaro smatra da bi fudbal mogao vratiti optimizam, prenosi “Hina”.

U Brazilu ima skoro pola miliona zaraženih, a dosad je zabilježeno 28.849 smrtnih slučajeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh