Svijet

Vatikan: Papa predvodio molitvu za završetak pandemije koronavirusa

– Papa Franjo održao je posebnu molitvu za završetak pandemije koronavirusa okružen ljudima s prve linije borbe protiv zarazne bolesti, koja se proširila cijelim svijetom, prenosi Anadolu Agency (AA).

No image - Haber.ba

Papa Franjo je najveće molitveno okupljanje nakon restriktivnih mjera održao u subotu navečer. U vatikanskim vrtovima pridružili su mu se doktor, medicinska sestra, bolnički kapelan, farmaceut, novinar i službenik civilne zaštite.

Među više od sto papinih gostiju bili su i pacijent izliječen od COVID-19, rodbina preminulih za vrijeme epidemije u Italiji i roditelji djeteta rođenog za vrijeme vanrednog stanja.

U martu je Vatikan slijedio Italiju u uvođenju restriktivnih mjera i zaustavljanju svih javnih bogosluženja. Mnogi su na subotnjoj molitvi nosili zaštitne maske.

“Ustrajni i složni u molitvi, zajedno s Marijom” tema je molitve krunice koju je predvodio papa Franjo iz Lurdske spilje u Vatikanskim vrtovima, povezanima s više marijanskih svetišta u cijelom svijetu. Sveti otac je pred Mariju stavio brojne brige i boli čovječanstva, koje je otežala pandemija koronavirusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh