Svijet

Supruga policajca optuženog za ubistvo crnca u SAD-u povukla potez

Kellie Chauvin, supruga bivšeg policajca Minneapolisa Dereka Chauvina, podnosi zahtjev za razvodom nakon 10 godina braka.

Derek Chauvin - Twitter

U izjavi koju je prenio njen advokat Kellie kaže da je šokirana ubistvom 46-godišnjeg Floyda, koji je umro tokom nasilnog privođenja.

U saopćenju stoji i da ju je veoma pogodila Floydova smrt te da suosjeća s njegovom porodicom.

Derek Chauvin je optužen za tzv. ubistvo trećeg stepena i ubistvo bez predumišljaja, objavio je u petak Mike Freeman, tužitelj okruga Hennepin. Za ubistvo trećeg stepena u Minnesoti je predviđena kazna zatvora do 25 godina. O preostaloj trojici – Thomas Lane, Tou Thao i J. Alexander Kueng – još traje istraga.

Chauvinu je postavljena kaucija u iznosu od pola miliona dolara u slučaju da je želi aktivirati.

Chauvin je koljenom gnječio Floydov vrat tačno osam minuta i 46 sekundi, odnosno dvije minute i 53 sekunde od trenutka kad je Floyd prestao reagirati.

Izvještaj se zaključuje objašnjenjem da se u policijskoj obuci jasno ističe da je ovaj tip obuzdavanja osumnjičenika izuzetno opasan po život.

Kellie Chauvin – Dreshare.com


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh