Svijet

Oglasila se Melania Trump povodom nasilja u Mineapolisu

Njena poruka dolazi svega dan nakon što je Twitter uklonio tvit Donalda Trumpa o nasilju zbog kršenja pravila te društvene mreže.

Melania Trump - Facebook

Melania Trump je pozvala na mirne proteste u Mineapolisu.

Prva dama Sjedinjenih Američkih Država na Twitteru je poslala poruku te tako prvi put komentarisala proteste koji su buknuli širom zemlje zbog smrti crnca Džordža Flojda tokom policijskog hapšenja.

Naša država dopušta mirne proteste, ali nema razloga za nasilje. Vidjela sam kako se naši građani ujedinjuju i brinu jedni o drugima kroz pandemiju korona virusa i ne možemo sada to prestati činiti. Moja iskreno saučešće porodici Džordža Flojda. Kao nacija, usredsredimo se na mir, molitve i ozdravljenje – poručila je Melanija.

Njena poruka dolazi svega dan nakon što je Twitter uklonio tvit Donalda Trampa o nasilju zbog kršenja pravila te društvene mreže, piše “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh