Svijet

Ministar uporedio virus korona sa ženama

Indonežanski ministar bezbjednosti Mohammad Mahfud našao se na meti oštrih kritika nakon što je virus korona uporedio sa ženama, u pokušaju da ublaži zabrinutost građana zbog popuštanja strogih epidemioloških mjera.

Žene, koronavirus - Tanjug

“Prije neki dan sam dobio meme od prijatelja koji kaže: Korona je kao tvoja žena. Najprije pokušaš da je kontrolišeš, a onda shvatiš da to ne ide. A onda naučiš da živiš s njom”, rekao je Mahfud.

Indonežanska vlada planira da u nekim dijelovima zemlje ukine mjere karantina i pripremi se za, kako navodi, “novu normalnost”.

“Hoćemo li zauvijek ostati zatvoreni? Možemo se prilagoditi situaciji i istovremeno se brinuti o zdravlju”, rekao je Mahfud na video-snimku objavljenom na YouTubeu, a prenosi hrvatski “Index“.

Njegova izjava izazvala je žestoke reakcije aktivistista i drugih Indonežana.

Pojedini građani zabrinuti su zbog ponovnog pokretanja ekonomije jer širenje zaraze još nije zaustavljeno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh