Svijet

Zemlje koje vape za turistima: Spremne su da im plate ljetovanje, samo da dođu kod njih

Zemlje u kojima je turizam teško pogođen pandemijom korona virus spremne su da plate turistima da ljetuju kod njih.

Sicilija - Niki travel

Mnoge države pokušavaju da podstaknu turiste da bukiraju svoje mjesto uz posebne olakšice, poput popusta na avionske karte, smještaj, cijene ležaljki i slično.

Evo nekih načina na koje glavne turističke destinacije nude plaćanje odmora nakon korona virusa.

Sicilija

Sicilija, koja se nalazi na jugu Italije, pokušava da namami strane posjetioce da dođu na ostrvo. Vlast će pokriti polovinu troškova ljetova posjetilaca i trećinu troškova hotela, zajedno sa ulaznicama za muzeje i polovinu cijene avionske karte.

Vlada će koristiti 50 miliona eura za finansiranje programa, a gubici od milijardu eura su prijavljeni od marta i aprila.

Japan

Japanska vlada razmatra mogućnost plaćanja polovinu cijene avionske karte kako bi se putnici vratili. Prtparol japanske turističke agencije Hiroši Tabata rekao je tokom konferencije za novinare da vlada odvaja 12,5 milijardi dolara za podsticanje turizma, kako navode lokalni mediji. Oni takođe mogu subvencionisati druge putne troškove u zemlji.

Meksiko

Odmarališta u Kankunu žele da ponude besplatan boravak u hotelu. Prema hotelskom udruženju Kankuna, jedna nova mjera biće primamljiva ponuda za boravak u hotelu. Na svake dvije noći, dvije noći su besplatne, a postoji mogućnost uvođenja popusta za avio-karte.

Bugarska

Neke plaže u Bugarskoj bi trebalo da postanu besplatne za turiste, kao i iznajmljivanje ležaljki i suncobrana, piše “Republika“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh