Svijet

Biden nazvao Trumpa “potpunom budalom” jer ne nosi masku

Američki je predsjednik prilikom niza javnih događanja, uključujući Dan sjećanja, odbio nositi masku pred kamerama.

No image - Haber.ba

Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden u utorak je svojeg republikanskog protivnika Donalda Trumpa nazvao “potpunom budalom” jer ne nosi masku na javnim događanjima, ustvrdivši kako Trumpov manjak čvrstog vodstva u pandemiji “stoji ljudske živote”.

Odluka o tome da li nositi masku za lice u javnosti ili ne postalo je prijeporno pitanje nacionalne političke bitke, prema kojemu su dvojica američkih predsjedničkih kandidata usvojila vrlo različite pristupe.

Bidenova odluka da na Dan sjećanja, prilikom svojeg prvoj pojavljivanja u javnosti od ožujka, nosi masku na otvorenome privukla je pozornost Trumpa, koji je na Twitteru objavio sliku Bidena uz komentar: “Ovo bi moglo pomoći objasniti zašto Trump ne voli nositi masku u javnosti”, prenosi “Hina”.

Američki je predsjednik prilikom niza javnih događanja, uključujući Dan sjećanja, odbio nositi masku pred kamerama.

“On je budala, potpuna budala, jer tako govori. Čak i vodeći liječnik svijeta kaže da biste trebali nositi masku u gužvi”, izjavio je Biden u snimljenom intervjuu za CNN.

Biden je Trumpovo ponašanje nazvao “macho glupostima” i lažno muževnim ponašanjem koje ljude stoji života.

Predsjednik je u utorak izjavio kako smatra “vrlo neobičnim” to što je Biden za Dan sjećanja nosio masku, budući da se nalazio na otvorenome, po lijepom vremenu.

Bidenov izlazak u javnost u ponedjeljak prvi je izlazak 77-godišnjeg predsjedničkog kandidata iz kuće nakon nekoliko sedmica.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti preporuča nošenje maske za lice u javnosti gdje god je teže provoditi mjere socijalnog distanciranja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh