Svijet

Vladimir Putin: “Rusija prošla vrhunac epidemije”

Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je danas tokom video sastanka sa svojim saradnicima da je ta zemlja prošla vrhunac epidemije korona virusa

Vladimir Putin - Ft.com

Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je danas tokom video sastanka sa svojim saradnicima da je ta zemlja prošla vrhunac epidemije korona virusa, i to na isti dan kada je u toj državi zabilježen rekordan broj mrtvih od ove infekcije na dnevnom nivou.

Naime, u Rusiji su u posljednjih 24 sata preminule 174 osobe što je najviše u danu do sada, a potvrđeno je 8.915 novih slučajeva zaraze.

Prema posljednjim podacima, u Rusiji je ukupno zaraženo 362.342 osoba, a 3.807 ljudi je preminulo, prenosi “Telegraf“.

Govoreći na sastanku koji je emitovan na televiziji, Putin je istakao da je vrh prošao.

Na osnovu ocjena eksperata, vrh epidemije je očigledno prošao“, kazao je Putin i naredio da se prvobitino odložena parada posvećena pobjedi u Drugom svjetskom ratu održi 26. juna u Moskvi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh