Svijet

Novo svjetsko žarište: U Brazilu od posljedica COVID-19 preminulo još 807 osoba

Tokom protekla 24 sata, u Brazilu je od posljedica zaraze koronavirusom preminulo 807 osoba, čime je ukupan broj dostigao 23.473.

Zastava Brazila - Twitter

Iz Ministarstva zdravstva je potvrđeno da je broj slučajeva COVID-19 povećan na 374.898, nakon što je u odnosu na prethodni dan potvrđeno 11.687 novih slučajeva.

Brazil, koji u Južnoj Americi ima najveći broj zaraženih i smrtnih slučajeva od COVID-19, druga je najgore pogođena zemlja na svijetu nakon Sjedinjenih Američkih Država (SAD), prenosi “Anadolija”.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju”. Također, WHO je uz Evropu, epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio Sjedinjene Američke Države, a potom i Južnu Ameriku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh