Svijet

Indija otvorila aerodrome za domaće letove nakon dva mjeseca karantina

Dva mjeseca nakon što je zatvorila svoje granice Indija je otvorila aerodrome za domaće letove. Letovi za i iz svih država, osim za južnu Andhra Pradesh i Zapadni Bengal ponovo će se pokrenuti s ograničenim kapacitetom.

Indija - Screenshot

Andhra Pradesh i Zapadni Bengal nastavit će letove u utorak, odnosno u četvrtak, naveo je ministar za civilno vazduhoplovstvo Hardeep Singh Puri.

“Bilo je važno zaustaviti letove rano kako bi se osiguralo da se pandemija koronavirusa ne širi. Podjednako je važno da se u nekoj fazi morate otvoriti”, rekao je Puri na konferenciji za novinare u New Delhiju.

Dodao je da će ova naredba ostati na snazi do 24. augusta.

Putnici moraju stići na aerodrom dva sata prije polaska. Prijave se primaju putem interneta. Također će morati popuniti obrasce i preuzeti vladinu aplikaciju za praćenje kontakata, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh