Svijet

SAD zabranio ulazak u zemlju svim osobama koje su bile u Brazilu

Američki predsjednik Donald Trump donio je odluku o zabrani ulaska u zemlju stranim državljanima koji su u posljednje vrijeme boravili u Brazilu, prenosi Guardian. Ova odluka bazirana je na činjenici d aje Brazil postao druga nacija na svijetu po broju zaraženih koronavirusom.

Koronavirus - Usnews.com

Svi strani državljani koji su u posljednjih 14 dana boravili u Brazilu ne mogu koričiti na tlo Sjedinjenih Američkih Država.

U Brazilu je do sada potvrđeno 363.000 slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je više od 22.000 osoba. Da stvar bude gora, predsjednik zemlje Jair Bolsonaro odbija da problem shvati ozbiljno, prenosi “Klix“.

U nedjelju je organizovao miting sa hiljadama aosoba koje ga podržavaju, a nemali broj njih nije nosio nikakvu zaštitu niti je držao distancu – uključujući samog predsjednika.

Umjesto da zemlju aktivno počne izvlačiti iz krize uzrokovane koronavirusom, Bolsonaro se bavi optužbama za nesavjestan rad tokom službe, piše Guardian.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh