Svijet

Na misi u Frankfurtu zarazilo se 107 osoba koronavirusom

Ovaj primjer pokazuje koliko je važno da svi moramo ostati oprezni, rekao je ministar zdravstva

Koronavirusom se zarazilo najmanje 107 ljudi na misi u baptističkoj zajednici u Frankfurtu, objavio je danas lokalni ministar zdravstva.

Do zaraze je vjerojatno došlo na misi koja je održana prije dvije sedmice. Zajednica je saopštila kako su poštovane sve epidemiološke mjere, uključujući fizički razmak, dezinfekciju i zaštitne maske.

– Ovaj primjer pokazuje koliko je važno da svi moramo, posebno sada kada su na snagu nastupile olakšane mjere, ostati oprezni i ne ponašati se lakomisleno – rekao je ministar zdravstva savezne pokrajine Hesen Kai Kloze (Kai Klose).

Voditelj zdravstvenog ureda grada Frankfurta Rene Gotšalk (Gottschalk) objasnio je kako većina zaraženih ne pokazuje jake simptome bolesti.

– Prema našim informacijama, samo se jedna osoba nalazi u bolnici – rekao je Kloze i dodao kako je situacija pod kontrolom.

U saveznoj pokrajini Hesen su od 1. maja mise dozvoljene uz strogo pridržavanje mjera, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh