Svijet

Porodica u Francuskoj za vrijeme izolacije u kući pronašla zlato vrijedno više od 150.000 dolara

U Francuskoj su dva djeteta sa svojim roditeljima za vrijeme izolacije pronašli dvije zlatne pločice čija bi vrijednost mogla preći više od 150.000 dolara.

Zlatno - Roluiaccova aukcija

Roditelji sa dvoje djece su napustili Pariz sredinom marta nakon što se koronavirus počeo brzo širiti državom. Otišli su se samoizolirati na jugozapad Francuske u porodičnu kuću u Vendomu.

Nekoliko dana kasnije dvoje desetogodišnjaka su krenuli graditi tvrđavu, a otac im je pomagao da pronađu stvari koje mogu koristiti prilikom pravljenja. Kada su uzeli staru posteljinu uz pomoć koje bi napravili zidove svoje tvrđave pronašli su čisto zlato, prenosi “Klix“.

Aukcionar Philippe Rouillac kojeg su kontaktirali u vezi sa procjenom zlatnih poluga rekao je za BBC da je otac dječaka koji su pronašli zlato mislio da su u pitanju držači za noževe. Rouillac je odmah shvatio da su pronašli dvije zlačne pločice od kojih je svaka teška 2,2 kilograma.

Na aukcionarovoj internet stranici stoji da je vrijednost svake 80.000 dolara što znači da je njihova zajednička vrijednost više od 150.000 dolara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh