Svijet

SIPA pretresa Zavod za javno zdravstvo u Mostaru

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresaju prostorije Zavoda za javno zdravstvo FBiH u Mostaru.

SIPA pretresa Zavod za javno zdravstvo u Mostaru - Avaz.ba

Skupa s pripadnicima SIPA-e nalaze se i tužioci Tužilaštva BiH, a radi se o nastavku afere “Respiratori”, koja se odnosi na nabavku 100 respiratora iz Kine u Bosnu i Hercegovinu. Prije tri dana SIPA je izuzela i dokumentaciju iz Zavoda za javno zdravstvo u Sarajevu, gdje je sjedište ove institucije.

Čelni ljudi Zavoda tada su rekli da su SIPA-i dali sve što ih je zanimalo, a tiče se sporne nabavke za koju tvrde da nije išla preko Zavoda.

SIPA i Tužilaštvo BiH su u nama imali partnere i stavili smo na raspolaganje svu dokumentaciju koju posjedujemo, sve što može poslužiti istrazi. Niti ja niti bilo ko iz Zavoda nemamo ništa s tehničkom specifikacijom nabavki – rekao je nedavno Davor Pehar, direktor Zavoda, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh