Svijet

Treći dan zaredom: U Španiji i danas manje od 100 umrlih od Covid-19

U Španiji su u protekla 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom preminule 83 osobe, čime je ukupan broj umrlih porastao na 27.778.

Uticaj virusa korona na Španiju - Twitter

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je broj smrtnih slučajeva danas veći za 83, dok je jučer od posljedica zaraze umrlo 59 osoba.

Ovo je ujedno treći dan zaredom da je Španija zabilježila manje od 100 smrtnih slučajeva od ove bolesti, prenosi “Hina”.

U protekla 24 sata potvrđeno je 295 novih slučajeva zaraze, čime je ukupan broj zaražnih dostigao 232.003. Dosad se u toj zemlji od koronavirusa oporavilo više od 150.000 osoba.

Vanredno stanje, koje je počelo 14. marta, glasanjem parlamenta produženo je do 24. maja.

U Španiji je 11. maja počela prva faza ublažavanja mjera, te su u okviru normalizacije otvorene tržnice, bogomolje, terase kafića i restorani i biblioteke s ograničenom uslugom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh