Svijet

Izraelski mediji: Ambasador Kine u Izraelu umro od srčanog udara

Prema prvim informacijama objavljenim u izraelskim medijima, u prvoj fazi istrage na tijelu ambasadora nisu pronađeni tragovi bilo kakvog napada, te se pretpostavlja da je smrt uzrokovao srčani udar

Kineski ambasador u Izraelu Du Wei (57) pronađen je jutros mrtav u svojoj rezidenciji u Herzilyi, sjeverno od Tel Aviva, a prema prvim informacijama uzrok smrti je srčani udar, prenosi Anadolu Agency (AA).

Izraelsko Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je informaciju o ambasadorovoj smrti, no više detalja nije podijeljeno.

Izraelska policija pokrenula istragu.

Prema prvim informacijama objavljenim u izraelskim medijima, u prvoj fazi istrage na tijelu ambasadora nisu pronađeni tragovi bilo kakvog napada, te se pretpostavlja da je smrt uzrokovao srčani udar.

Du Wei je u februaru ove godine imenovan na poziciju ambasadora u Izraelu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh