Svijet

Blizu 500 uposlenika Uprave grada Teherana zaraženo koronavirusom

Predsjednik Zdravstvenog komiteta pri Upravi grada Nahid Hudakerimi kazao je kako su rezultati testiranja 494 osoba koje rade u Upravi grada Teherana bili su pozitivni na koronavirus

Najmanje 494 uposlenika Gradske uprave iranskog glavnog grada Teherana zaraženo je novim tipom koronavirusa (COVID-19), izjavio je predsjednik Zdravstvenog komiteta pri Upravi grada Nahid Hudakerimi, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Rezultati testiranja 494 osoba koje rade u Gradu Teheranu bili su pozitivni na koronavirus”, rekao je Hudakerimi u izjavi za agenciju FHA.

Dodao je kako su virusom zaraženi pretežno oni uposlenici koji obavljaju terenski posao, a kod većine njih zaražene su i kompletne njihove porodice.

Prvi slučaj koronavirusa u Iranu zabilježen je 19. februara u gradu Komu. U Iranu, prema posljednjim podacima, zaraženo je 118.392 osoba, među kojima 6.937 smrtnih slučajeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh