Svijet

U sudaru dva kamiona poginulo najmanje 23 ljudi, jedan od njih prevozio radnike

Nesreća se dogodila u svitanje kada se kamion sa migrantima udario u drugi kamion parkiran ispred restorana u oblasti Auraija, u državi Utar Pradeš, rekli su zvaničnici

Udes Indija / Screenshot - Twitter

Najmanje 23 osobe poginule su na sjeveru Indije, a 35 je povrijeđeno u sudaru dva kamiona, od kojih je jedan bio pun radnika migranata.

Nesreća se dogodila u svitanje kada se kamion sa migrantima udario u drugi kamion parkiran ispred restorana u oblasti Auraija, u državi Utar Pradeš, rekli su zvaničnici, prenosi “Fokus“.

“Spasilačke operacije su skoro završene, znamo da imamo 23 mrtvih”, rekao je lokalni zvaničnik Abišek Sing Mina, te dodao da je 20 ljudi zadobilo teške povrede, a ostali lakše.

Većina migranata je iz država Bihar, Džarkand i Zapadni Bengal.

Indija je praktično blokirala 1,3 milijarde stanovnika prije sedam sedmica u pokušaju suzbijanja širenja virusa korona, što je dovelo u tešku situaciju stotine miliona radnika koji žive od dnevnica i nadnica.

Takozvani urbani migranti, koji su izgubili posao i nemaju pomoć države, krenuli su na put kući u udaljene dijelove Indije, većinom pješke, stopirajući ili u kamionima.

Šestoro migranata radnika poginulo je 13. maja kada je na njih naletio kamion koji se kretao prebrzo u državi Utar Pradeš. Policija je uhapsila vozača kamiona.

Broj zaraženih virusom korona u Indiji premašio je 85.000, što je više nego u Kini.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh