Svijet

“Zemlja fudbala” u jednom danu prijavila 11.385 slučajeva zaraze koronavirusom

Brazil je u srijedu zabilježio dnevni rekord po broju novozaraženih koronavirusom, 11.385 slučajeva, dok je umrlo 749 ljudi, objavilo je brazilsko Ministarstvo zdravstva.

Stadion u Sao Paulo pretvoren u Bolnicu - Twitter

U toj je zemlji dosad ukupno registrovano 188.974 slučaja COVIDA-19, Brazil je po broju oboljelih prešao Francusku i tako postao šesta po redu zemlja među najviše pogođenima koronakrizom.

Brazil bilježi ubrzano širenje virusa, ali brazilski predsjednik Bolsonaro uporno umanjuje rizik od bolesti i kritikuje guvernere saveznih država zbog mjera izolacije te kaže da je ekonomska šteta od zatvaranja i ograničavanja poslovanja gora od same bolesti, prenosi “Hina”.

Bolsonaro je ove sedmice uredbom usluge poput teretana i frizerskih salona klasifikovao kao “osnovne”, izuzimajući ih time od propisanih mjera ograničavanja rada.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh