Svijet

Iznenadila novinare: Angela Merkel bez daha izgovorila dvije rečenice i nestala

Kancelarka se pojavila u hodniku svog kabineta i obratila se kratko novinarima.

Angela Merkel - Screenshot

Merkelova je komentarisala novu fazu popuštanja mjera u Njemačkoj, a u samo par rečenica je čitavoj naciji objasnila kako stoji situacija i šta je ključno u narednom periodu.

Kancelarka se pojavila u hodniku svog kabineta i obratila se kratko novinarima.

Veoma mi je važno da skrenem pažnju da ulazimo u novu fazu epidemije i da je od ključne važnosti da sa popuštanjem mera ljudi poštuju preporučene mjere, a to su distanca i nošenje maske. To je veoma važno. Hvala – rekla je Merkelova koja se potom okrenula i otišla, prenosi “Telegraf“.

Reporter Gardijana kaže da je Merkelova ovo izgovorila u jednom dahu i da nije bila ‘čelično mirna’ kao što inače nastupa pred novinarima.

Njeno kratko obraćanje uslijedilo je nakon što su tokom vikenda u više njemačkih gradova građani protestovali zbog uvedenih mjera.

U Njemačkoj je do danas registrovano 172.658 slučajeva zaraze, a preminulo je 7.681 osoba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh