Svijet

“Novo normalno”: Boris Johnson večeras predstavlja novi sistem funkcionisanja

Britanski premijer Boris Johnson uskoro će predstaviti sistem upozorenja na koronavirus za Englesku, a očekuje se da će se to dogoditi danas, kada počne izlagati svoje planove i odluke o postepenim ublažavanjem mjera

Boris Johnson - Screenshot/Youtube

Kako prenosi Guardian, britanski premijer će odbaciti slogan “ostani kod kuće” i umjesto toga promovisati zahtjev da ljudi “budu obazrljivi, kontrolišu virus i tako spase živote”.

Osim toga, Johnson će danas pozvati radnike koji ne mogu raditi iz svojih domova da se polako vraćaju na poslove, ali i da se prilikom povratka navikavaju na pridržavanje osnovnih mjera.

Ovaj sistem trebao bi zaustaviti širenje zaraze, a upozorenja će se kretati od prvog zelenog nivoa sve do crvenog petog.

Kompletan i detaljan plan novog sistema trebao bit biti dostupan građanima već sutra, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh