Svijet

Ubijen profesor koji je bio na pragu važnih nalaza o koroni: U automobilu pronađeno još jedno tijelo

Policija vjeruje da su se muškarci poznavali.

Bing Liu - CNN

Profesor Univerziteta Pitsburg, koji je bio na pragu “veoma značajnih nalaza” istražujući kovid 19, ubijen je u navodnom ubistvu i samoubistvu proteklog vikenda.

Profesor istraživač, identifikovan kao Bing Liu, pronađen je ispred svoje kuće u subotu sa ranama od vatrenog oružja u glavi, vratu, torzu i ekstremitetima, objavila je policija, prenosi CNN.

Policija vjeruje kako je drugi muškarac, koji je pronađen mrtav u kolima, pucao i ubio Liua u njegovom domu, prije nego što se vratio u automobil i počinio samoubistvo.

Policija vjeruje da su se muškarci poznavali, ali kaže da postoji “nula indikacije da je profesor ubijen jer je Kinez”, rekao je detektiv Brajan Kohlhip.

Univerzitet je objavio saopštenje povodom smrti profesora i izrazio duboko žaljenje zbog njegove smrti.

Bing je bio na pragu veoma značajnih nalaza ka razumijevanju ćelijskih mehanizama koji stoje u osnovi SARS-CoV-2 infekcije i ćelijske osnove sljedećih komplikacija – rekle su njegove kolege, piše “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh