Svijet

Čuvar u SAD-u nije pustio djevojku u prodavnicu bez maske; Upucan je u potiljak

Calvin Munerlyn, 43-godišnji čuvar u jednoj prodavnici američkoj državi Michigan, ubijen je u petak zbog toga što nije pustio u radnju ženu koja nije imala masku.

Calvin Munerlyn - Gofundme

Majka i kćerka došle su u prodavnicu, no kći nije puštena bez maske. Otišle su kući, a vratili su se otac i sin iz iste porodice. Optuženi su da su hicima iz pištolja upucali Munerlyna u potiljak, koji je na mjestu preminuo. Optužnica je podignuta protiv porodice i svo troje je uhićeno. Protiv kćeri se neće dizati nikakva optužnica.

Munerlyn nije pustio djevojku u radnju jer Michigan, jedna od koronavirusom najpogođenijih država u SAD-u, ima pravilo da se maska mora nositi na javnim mjestima poput javnog prijevoza ili dućana.

Na stranici GoFundMe prikupljeno je gotovo 100 hiljada dolara za sprovod. Prema informacijama na stranici, preminuli čuvar ima osmero djece.

Više od četiri hilajde ljudi u Michiganu do sada je preminulo od posljedica koronavirusa. Ukupan broj preminulih u SAD-u je premašio 70 hiljada, piše “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh