Svijet

Grčka se sprema za turiste, razmak između ležaljki četiri metra

Rad hotela trebao bi biti treća faza uklanjanja bezbjednosnih mjera u Grčkoj, ali vlasnici hotela pripremaju se dočekati turiste poduzimajući sve potrebne mjere protiv virusa korona.

nezavisne

Posebna zaštita od pleksigasa, peškiri za jednokratnu upotrebu i antiseptici samo su neke od mjera koje su poduzeli vlasnici velikih luksuznih hotela.

Na ideju s ležaljkama sa zaštitom prvi je došao hotelijer i vlasnik luksuznog hotela “Suites of Gods” Charilie Chahine. On je na plažu Perissa postavio ležaljke sa zaštitom od pleksiglasa što se smatra idealnom zaštitom posebno za porodice s djecom.

Uz ovu konstrukciju gosti hotela se neće morati brinuti zbog mogućeg prenosa korone.

“Osoblje hotela biće opremljeno maskama i rukavicama. Vidjeli smo slične instalacije u svijetu pa smo došli na ideju da to učinimo i na Santoriniju kako bi se naši klijenti osjećali sigurnije”, rekao je Charlie Chahine, vlasnik hotela Suites of Gods hotela na Santoriniju,pišu Nezavisne

Razmak između ležaljki biće četiri metara, a pleksiglas će biti postavljen i s lijeve i s desne strane.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh