Svijet

Živ je, pojavio se snimak: Kim Jong-un nasmijan i okružen ljudima

On je izrazio zadovoljstvo zbog proizvodnog sistema fabrike…

Kim Jong-un - Twitter

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un pojavio se u javnosti prvi put poslije 20 dana pošto je prisustvovao ceremoniji otvaranja jedne fabrike sjeverno od Pjongjanga, objavila je državna agencija KCNA. Njegove prve fotografije pojavile su se danas, a nakon toga pojavio se i snimak, prenosi “Alo!“.

On je izrazio zadovoljstvo zbog proizvodnog sistema fabrike rekavši da postrojenje predstavlja značajan doprinos napretku hemijske industrije i proizvodnje hrane u zemlji, navela je KCNA. Tada je Kim posljednji put uslikan. Kim je bio u pratnji nekoliko visokih sjevernokorejskih zvaničnika, uključujući i njegovu mlađu sestru Kim Jo Džong.

Sveijt je bio zapanjen informacijom da je Kim Džong Un nakon operacije u velikoj životnoj opasnosti, a nakon brojnih spekulacija da je možda i preminuo, počeli su da isplivavaju snimci sjevernokorejskog lidera.

Kim je posljednji put viđen 11. aprila, povodom sjednice Politbiroa vladajuće Radničke partije. Od tada nije objavljena ni jedna aktuelna fotografija, niti video snimak, sve do danas.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh