Svijet

Angela Merkel: “Za vakcinu protiv koronavirusa potrebno osam milijardi eura”

Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je da je za razvijanje vakcine protiv virusa korona potrebno prikupiti oko osam milijardi eura.

Angela Merkel - Screenshot

Merkel je pozvala na međunarodnu saradnju u pronalasku lijeka i vakcine protiv Covida-19 i naglasila da će svi imati koristi nakon što vakcina bude pronađena.

Navodeći da će virus korona ostaviti posljedice na ekonomskom, socijalnom i društvenom planu, Merkel je istakla da se zbog toga mora brzo i uz veliku koncentraciju raditi kako bi se razvila vakcina i pobijedio virus, prenijeli su mediji.

Ovo je jedan od najčasnijih zadataka kako bismo spasili milione života u svijetu“, rekla je Merkel, naglasivši da nema izuzetka i da svi mogu biti zaraženi.

Ona je u sedmičnoj videoporuci rekla da će u tom pogledu biti ostvarena bliska saradnja Njemačke sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom koja igra ključnu ulogu, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh