Svijet

Albanski doktori došli u Italiju da pomognu pa kažnjeni sa po 500 eura

Ekipu od devet albanskih doktora i medicnskih sestara koji su prije mjesec dana došli da pomognu Italijaniskim kolegama u bolnicama u Bresi, lokalna policija je kaznila jer su se, noć prije povratka kući okupili u hotelskoj sobi da proslave kraj misije.

Doktorica - Twitter

Vlasnik hotela u kojem su bili smješteni pozvao je policiju koja je Albancima uručila kazne koje iznose po 500 eura, uz obrazloženje da, čak ni medicinsko osoblje ne može da se ponaša suprotno mjerama zabrane koje važe u vrijeme pandemije korona virusa, a odnose se na na zabranu okupljanja i obaveznu fizičku distancu.

Član lokalne vlade iz Brese Gianpaolo Natali rekao je da “onaj ko je kriv treba i da odgovara”, navodi “Tanjug”.

“Ovi ljudi su došli po nalogu albanskog premijera da nam pomognu u najmračnijim momentima našega života, kada su naše bolnice bile na koljenima zbog Covida19, i sada se vraćaju u svoju zemlju sa 9 kazni od po 500 eura i prekršajnim prijavama jer su nakon mjesec dana u bolnicama, željeli da se opuste i proslave povratak kući”, rekao je on iznerviran zbog ovog slučaja.

On je zatražio da se slučaj ispita do kraja, utvrde krivci i da o događaju raspravlja Parlament.

Mala ekipa albanskih lekara i drugog medicinskog osoblja stigla je u Italiju prije mjesec dana i dočekana je salvama dobrodošlice. Ispratio ih je lično premijer Edi Rama i poručio Italijanima da je gest simboličan ali pokazuje da Albanija ne zaboravlja pomoć koju su u prošlosti često primali od Italije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh