Svijet

Pogrebno društvo u New Yorku tijela preminulih čuvalo u kamionima na ulici

Kako broj preminulih od posljedica zaraze koronavirusom raste u New Yorku, time se i pogrebna društva suočavaju sa velikim problemima. Jedna pogrebna kuća čak je tijela preminulih čuvala u kamionima na ulicama Brooklyna.

New York pogrebno poduzeće - Twitter

Desetine beživotnih tijela pronađena su u četiri kamiona nakon što su se prolaznici požalili na nepodnošljivi miris, javlja BBC.

Pogrebna kuća Andrew T Cleckley u Brooklynu navodno je imala problema sa hladnjačom zbog čega je 50 leševa čuvala u iznajmljenim kamionima koje je pretvorila u hladnjače, prenosi “Klix“.

Policija je intervenisala i zapečatila ovo područje Brooklyna. Prema izjavama svjedoka, u najmanje jednom kamionu nije bilo upaljeno hlađenje, a ispod tijela preminulih su bile kese leda.

Prema navodima anonimnog izvora New York Timesa, nije podnijeta krivična prijava protiv odgovornih u pogrebnom preduzeću, ali će vlasnik prekršajno odgovarati zbog neadekvatne kontrole mirisa.

Nije jasno jesu li su preminuli u ovim kamionima bile žrtve koronavirusa. Međutim, pogrebna preduzeća već mjesec dana se bore sa velikim brojem smrtnih slučajeva u New Yorku, najteže pogođenom gradu u SAD-u.

Njujorški mrtvozornici od kraja marta morali su se izboriti sa najmanje 18.000 preminulih od koronavirusa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh