Svijet

Dupli razlog za slavlje: Baka proslavila 100. rođendan u bolnici i pobijedila korona virus

Osoblje bolnice „Bois de l’Abbaye“ na istoku Belgije uzelo je trenutak predaha da pozdravi novopečenu stogodišnjakinju Džuliju Devilde.

No image - Haber.ba

Starica, koja je rođena za vrijeme pandemije španske gripe (1918-1920), proslavila je rođendan tokom vikenda, četiri dana prije nego što je testiranje potvrdilo da se oporavila od korona virusa i dopušteno joj je da se vrati u svoj penzionerski dom. Tamo će joj napokon biti dopuštena posjeta njenih najmilijih, prenosi “Avaz“.

Da, oni će doći sutra. To će biti dobro za mene – uzviknula je Devilde, dok su je iz bolnice odvezli uz ovacije ushićenog osoblja i bljeskove novinarskih kamera.

Čini se da je priča Džulije Devilde godila i ljekarima, pruživši im trenutak trijumfa u teškoj borbi protiv pandemije.

Ona je jedan od naših najvećih uspjeha – rekla je Lora Bertran, medicinska sestra koja je pratila Devilde otkako je primljena u bolnicu u Serainžu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh