Svijet

Hillary Clinton podržala predsjedničku kandidaturu Joa Bidena

Bivša predsjednička kandidatkinja Demokratske stranke Hillary Clinton podržala je bivšeg potpredsjednika Joa Bidena kao budućeg demokratskog predsjedničkog kandidata.

Hillary Clinton - NBC News

Ovo je trenutak u kome nam je potreban lider, predsjednik poput Joa Bidena – izjavila je Clinton tokom virtualnog sastanka “ženske vijećnice” na kome se raspravljalo o ulozi žena u borbi protiv pandemije COVID-19, piše “Fena”.

Želim dodati svoj glas mnogima koji su vas podržali kao našeg predsjednika – izjavila je bivša državna sekretarica, opisujući Bidena kao “prijatelja” i “osobu koja se pripremala za ovaj momenat svoj kompletan život“.

Biden je nazvao Clinton “prijateljicom” i zahvalio joj se na njenoj “divnoj ličnoj podršci“.

Ranije je predsjedavajuća Zastupničkog doma Nancy Pelosi podržala Bidena, nazivajući ga “glasom razuma i otpora” u jeku pandemije koronavirusa.

Biden je već dobio zvaničnu podršku bivšeg predsjednika Baracka Obame, progresivnih čelnika Bernieja Sandersa i Elizabeth Warren, i dvoje bivših predsjedničkih kandidata Demokratske stranke Johna Kerryja i Ala Gorea, prenosi Xinhua.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh