Svijet

Poznato evropsko ostrvo vam nudi “sve na tacni” – samo da ljetujete tamo

Vaučeri za ljetovanje bi trebalo da budu dostupni na sajtu turističke organizacije ostrva

Sicilija - Niki travel

Usljed aktuelne situacije sa korona virusom, nije izvesno da li će sve turističke destinacije ugostiti turiste ove godine. Međutim, oni koji su se ipak odlučili na to, uveliko pokreću kampanje i organizuju turističke aranžmane, pri tome ne štedeći sredstva.
Primjer toga je Sicilija koja ima jasan plan kako bi namamila turiste. Regionalna vlada odlučila je da snosi troškove za polovinu cijene avionskih karata, jednu od tri noći u hotelu, kao i da pokloni karte za muzeje i arheološka nalazišta, prenosi “Dejli mejl”.

Budžet od 50 miliona evra trebalo bi da podmiri troškove, nakon što je industrija u martu i aprilu izgubila oko milijardu evra zbog korona virusa.

Vaučeri za ljetovanje bi trebalo da budu dostupni na sajtu turističke organizacije ostrva.

U Italiji 13 procenata BDP-a dolazi upravo iz turizma, tako da uprkos tome što je bila najveće žarište korona virusa u Evropi, planira pokretanje svih sektora 4. maja kada je predviđeno da popusti mjere. Turističke organizacije uveliko smišljaju načine kako da naprave socijalnu distancu na plažama.

Iako broj smrtnih slučajeva u Italiji ponovo raste, broj novo inficiranih se smanjuje. Čak 40% od ovih novih slučajeva zabilježeno je u Lombardiji, gde je prvi slučaj prijavljen prije više od dva mjeseca.

“Jedinica civilne zaštite” izašla je sa novim podacima testiranja i saopštila da je do sada u Italiji testirano više od milion građana od ukupnog stanovništva koje broji 60 miliona. Ranije su u ovaj broj ulazili samo testovi briseva, što je mnogo veća cifra jer se rade dva ili tri puta, prenosi Blic.

Lombardija koja je epicentar virusa započela je program testiranja antitela i priprema se da pokrene ekonomiju nakon zastoja od nekoliko nedelja. Osim ovog programa počeli su da se vrše i serološki testovi kojiji podrazumevaju testiranje uzoraka krvi i biće obavljeni u 14 najteže pogođenih oblasti u Lombardiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh