Svijet

Doktorica pala sa petog sprata bolnice kada joj je saopšteno da će liječiti pacijente zaražene koronom

Doktorica iz Rusije pala je sa visine od 15 metara tokom konferencijskog poziva kada joj je saopšteno da će bolnica u kojoj je uposlena početi primati pacijente zaražene koronavirusom.

Yelena Nepomnyashchaya - Screenshot

Dr. Yelena Nepomnyashchaya (47), majka dvoje djece, usprotivila se toj najavi zbog “akutnog nedostatka” zaštitne opreme za doktore i medicinske sestre. Sada se bori za svoj život na intenzivnoj njezi nakon pada sa petog sprata, ali doktori “odbijaju razgovarati” o njenim šansama za preživljavanje, navodi “TVK Krasnojarsk”.

Ugledna doktorica razgovarala je sa regionalnim ministrom zdravlja u Krasnojarsku Borisom Nemikom kad je iznenada pala.

Sudeći prema izvještajima, rečeno joj je da će 80 kreveta u Regionalnoj bolnici za ratne veterane u Krasnojarsku biti popunjeno pacijentima oboljelim od COVID-19. Bila je protiv tog plana zbog nedostatka zaštitne opreme za medicinsko osoblje.

Ministarstvo zdravlja, s druge strane, tvrdi da je bolnica bila spremna prihvatiti pacijente COVID-19.

Zamjenik šefa vlade regije Krasnojarsk Aleksey Podkorytov tvrdio je da je razlog njenog pada u subotu možda imao druga objašnjenja u odnosu na ona koja su naveli lokalni mediji.

Toliko se stvari moglo dogoditi – nagađao je.

Dodao je da se pad mogao dogoditi zbog proljeća, stresa, događaja u njenoj porodici…

Tada se nije dogodilo ništa vanredno, već samo rutinski konferencijski poziv s izvještajima doktora – tvrdio je.

Policija sada istražuje njen pad i okolnosti pod kojima se dogodio.

Krasnojarsk je glavni grad druge najveće regije u Ruskoj Federaciji. Tragedija prati druge izvještaje da su doktori u brojnim ruskim regijama napustili posao u znak protesta zbog nedostatka zaštitne opreme, prenosi “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh