Svijet

Šta je pošlo po zlu tokom Kimove operacije zbog čega je u opasnosti

Pojedini svjetski mediji su prenijeli da se sumnja da je sjevernokorejski vođa Kim Džong-un preminuo ili da se, pak, nalazi u vegetativnom stanju.

No image - Haber.ba

Međutim, ne postoji lak način da se provjere te informacije jer se radi o najzatvorenijoj zemlji na svijetu.

U međuvremenu, pojavio se veliki broj glasina o tome šta se moglo dogoditi lideru Sjeverne Koreje.

Kao što smo već pisali, izgleda da mu je pozlilo pa je morao da se podvrgne kardiovaskularnom zahvatu negdje oko 12. aprila.

“Njujork post” prenosi i, doduše nezvanične navode iz Pekinga, da je operacija ugrađivanja stenta pošla po zlu jer su se hirurgu mnogo tresle ruke.

Podsjetimo, član kineskog ljekarskog tima koji se nalazi u Sjevernoj Koreji objasnio je da je tokom posjete jednom selu početkom ovog mjeseca Kim odjednom stisnuo grudi i pao na zemlju. Ljekar koji je bio u pratnji sjevernokorejskog vođe odmah je na licu mjesta uradio reanimaciju a zatim su Kima odveli u obližnju bolnicu.

Kina je poslala ljekarski tim u Sjevernu Koreju, piše “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh