Svijet

SAD: Od koronavirusa u protekla 24 sata umrlo 2494 ljudi

U protekla 24 sata u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) je od koronavirusa umrlo 2.494 osobe, pa broj preminulih ponovno raste, podaci su Univerziteta John Hopkins.

Donald Trump - BHRT.ba

U petak su zabilježena 1258 smrtna slučaja, što je bio najniži broj u gotovo tri sedmice.

SAD je država s najvišim brojem smrti od koronavirusa s ukupno 53.511 smrtnih slučajeva i 936.293 potvrđenih infekcija od početka bolesti, prema podacima Univerziteta sa sjedištem u Baltimoreu, navodi “Hina”.

Inače, Predsjednik Donald Trump po prvi puta nakon mjesec dana nije održao konferenciju za novinare u Bijeloj kući.

“Koja je svrha organizovati konferencije za štampu Bijele kuće kada patetični mediji postavljaju samo neprijateljska pitanja i odbijaju tačno izvještavati o istinitosti činjenica”, napisao je Trump na Twitteru.

U četvrtak je predložio da se koronavirus liječi ubrizgavanjem dezinficijensa bolesnicima, što je izazvalo lavinu zgražanja i osuda zdravstvene zajednice širom svijeta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh