Svijet

Italija od 4. maja ublažava mjere, milioni ljudi se vraćaju na radna mjesta

Milionima Italijana bit će omogućeno da se vrate na radna mjesta počevši od 4. maja, kada će se znatno olakšati ograničenja zabrane kretanja

Virus korona u Italiji - Twitter

Italija će početi distribuirati besplatne zaštitne maske staračkim domovima, gdje je većina zahvaćena novim koronavirusom i gdje je zabilježen veliki broj slučajeva infekcije sa smrtnim ishodom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Domenico Arcuri, vladin komesar za borbu protiv pandemije, naveo je da je to “gesta solidarnosti, blizine i podrške tim mjestima koji su sve više u epicentru ove velike krize”.

Arcuri je kazao da će se besplatne maske dijeliti i javnim službenicima, transportnim radnicima i policiji.

Milionima Italijana bit će omogućeno da se vrate na radna mjesta počevši od 4. maja, kada će se znatno olakšati ograničenja zabrane kretanja.

Italija, sa oko 26.000 prijavljenih smrtnih slučajeva, većinom starijih osoba, najviše je pogođena zemlja u Evropi COVID-19.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh