Svijet

Joe Biden: Ne mogu vjerovati da ovo moram reći – molim vas ne pijte varikinu

Joe Biden, američki kandidat za predsjednika i direktni izazivač Donalda Trumpa na sljedećim izborima, šaljivo se osvrnuo na činjenicu da je trenutni šef države sugerisao mogućnost unošenja dezinficijenasa u organizam kako bi se liječio COVID-19.

Joe Biden - Nationalreview.com

Biden je na svom Twitter profilu kratko napisao: “Ne mogu da vjerujem da ovo moram reći – molim vas nemojte piti varikinu”.

Iako je Trump govorio direktno o savremenim dezinfekcijskim sredstvima, riječ “bleach” je kolokvijalni američki termin za sredstva koja izbjeljuju što se na našem jeziku može interpretirati kao izbjeljivač ili klasična varikina.

Njegov tvit je do sada sakupio gotovo milion lajkova i predstavlja dobar trenutak u kampanji koja će kulminirati krajem godine s obzirom da su predsjednički izbori planirani za novembar.

Trump predložio da se dezinficijensi ubrizgavaju u ljudski organizam i time liječi koronavirus

Podsjetimo, Trump je na konferenciji za medije održanoj u četvrtak sugerisao ljekarima testiranje dezinficijenasa na način da ih ubrizgaju u ljudski organizam.

Kasnije je saopćio, nakon žestokih osuda iz cijelog svijeta, da se zapravo šalio i da je bio sarkastičan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh