Svijet

Zatvorenik u Turskoj pušten iz zatvora zbog pandemije, a odmah po izlasku ubio maloljetnu kćerku

Nasilni zatvorenik iz Turske uhapšen je zbog ubistva devetogodišnje kćerke nakon što je pušten iz zatvora zbog pandemije koronavirusa.

Hapšenje - llustracija/Nezavisne.com

Muslum Aslan osuđen je prošle godine zbog ubadanja svoje supruge Rukije Aslan u Turskoj. Prošle nedjelje pušten je iz zatvora kao dio vladine šeme amnestije zbog trenutne pandemije, piše britanski Miror.

Prema pisanju medija, zatvorenici su pušteni iz turskih zatvora kako bi se spriječilo širenje koronavirusa u prenatrpanim objektima.

Nakon izlaska iz zatvora, Aslan je otišao do kuće supruge i pokušao je da kidnapuje njihovo troje dece, što je dovelo do tuče u kojoj je otac pretukao na smrt devetogodišnju kćerku Sejlan.

Nakon ubistva pobjegao je sa mjesta zločina, ali je kasnije uhapšen u parku. Sejlan je odvedena u bolnicu, ali je ubrzo preminula od zadobijenih povreda.

Njegova žena Rukija, koja je podnijela zahtjev za razvod braka, rekla je kako je Aslan sve vrijeme bio agresivan prema djeci.

Smrt djevojčice izazvala je bijes na društvenim mrežama, a aktivisti za zaštitu prava žena kritikuju oslobađanje nasilnih prestupnika,prenosi Source


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh