Svijet

Kanađanin prerušen u policajca ubio 16 ljudi

Kanadska policija nakon 12 sati potrage pronašla je i ubila muškarca koji je prerušen u policajca ubio 16 ljudi u Novoj Škotskoj, što je najteži takav napad u Kanadi u posljednjih 30-ak godina.

Napad u Kanadi - Tanjug.rs

Nekoliko tijela pronađeno je ispred kuće i u kući u malom gradu Portapik, saopštila je policija, dok je nekoliko kuća zapaljeno. Tijela su pronađena i na drugim lokacijama, a među preminulim je i jedan policajac.

Zvaničnici kažu da je 51-godišnji napadač Gabriel Vortman preminuo nakon razmjene vatre s policijom. Vlasti vjeruju kako je prve žrtve ubio ciljano, a da je potom ubistva počinio nasumice, prenosi “Tanjug”.

Vlasti su rekle kako je vozio Chevrolet SUV koji je preuredio da izgleda kao policijsko vozilo.

Ovo je najgori masakr u Kanadi od 1989. godine kada je muškarac u Montrealu ubio 15 ljudi. Policija još uvijek ne zna motive napada koji je počeo u malom mjestu Portapik, 130 kilometara udaljenom od Halifaksa.

Pronađen je na benzinskoj pumpi 30-ak kilometara od Halifaksa, glavnog grada Nove Škotske, a 51- godišnji muškarac po profesiji je bio zubni tehničar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh