Svijet

Australija traži nezavisnu istragu oko postupanja Kine s pandemijom koronavirusa

– Australska ministrica vanjskih poslova Marise Payne je izjavila da je vrlo zabrinuta oko pitanja kineske transparentnosti u pogledu pandemije koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Opasnost od novog virusa iz Kine - BHRT.ba

“Pitanja oko koronavirusa su pitanja za nezavisnu istragu i mislim da je važno da to i uradimo. Ustvari, Australija će apsolutno na tome insistirati”, kazala je Payne za televiziju “ABC”.

Prema podacima Ministarstva zdravstva Australije, u nedjelju su u toj zemlji zabilježena 53 nova slučaja koronavirusa čime je broj zaraženih povećan na ukupno 6.586, dok je od posljedica virusa umrla 71 osoba.

Međutim, već sedmi dan zaredom povećanje broja zaraženih je manje od 1 posto.

Američki predsjednik Donald Trump je također izjavio da bi Kina mogla snositi posljedice jer je možda, kako je rekao, “svjesno odgovorna” za globalnu pandemiju koronavirusa.

S druge strane, Kina snažno odbacuje sve optužbe o netransparentnosti u pogledu pandemije koronavirusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh