Svijet

Afrika ima više od 1.000 smrtnih slučajeva od COVID-19

Afrika sada ima više od 1.000 smrtnih slučajeva od COVID-19, saopštili su u subotu afrički centri za kontrolu i prevenciju bolesti.

Koronavirus - Afro.who.int

Ukupno 52 od 54 zemlje tog kontinenta javile su o epidemiji virusa, dok je ukupan broj slučajeva zaraze nadmašio 19.800 ljudi zaključno sa subotom ujutro, piše “Fena”.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) registrovala je povećanje od 51 posto među slučajevima zaraze u Africi i povećanje smrtnih slučajeva za 60 posto.

Čelnik WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus upozorio je, međutim, da će zbog nedovoljnih testiranja “realne brojke vjerovatno biti više od onih koje se prijavljuju u javnosti“.

Afrički centri za kontrolu i prevenciju bolesti saopštili su da će više od milion testiranja biti pokrenuto od naredne sedmice, prenosi “AP”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh