Svijet

Još jedna država popušta mjere: Otvaraju se frizerski i kozmetički saloni, uskoro i radnje

Stopa pozitivnih rezultata testova usporena u posljednjim danima

COVID-19 - Blogspot.com

Švicarska će od 27. aprila započeti s postepenim ublažavanjem ograničenja uvedenih u borbi protiv širenja koronavirusa, saopćila je vlada u četvrtak.

Liječnici, frizeri, te kozmetički i saloni za masažu bit će prve profesije kojima će biti ponovo omogućen rad. Za njima će slijediti osnovne škole, prodavnice i pijace od 11. maja.

U trećoj fazi, vlada će ponovo otvoriti srednje škole i univerzitete od 8. juna. Također je planirano ublažavanje postojeće zabrane okupljanja dvije ili više osoba.

– Prelazak s jedne faze na narednu desit će se kada ne bude značajnijih povećanja broja slučajeva COVID-19 – navodi vlada u saopćenju,prenosi Fokus.

U epidemiji koronavirusa u Švicarskoj preminule su 973 osobe, iako je stopa pozitivnih rezultata testova usporena u posljednjim danima.

Susjedna Austrija objavila je djelimično ukidanje vlastitih restriktivnih mjera, a Njemačka je objavila manje korake ka ukidanju ograničenja koje je uvela u borbi protiv pandemije, prenosi Reuters.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh