Svijet

Socijalno distanciranje u Americi do 2022. godine, ekonomija na udaru

Studija je objavljena neposredno nakon jučerašnje objave o rekordnih 2.200 preminulih.

New York - Nezavisne.com

Mjere do 2022.

Mjere socijalne distance u SAD možda će morati da se primjenjuju do 2022. godine, navodi se u istraživanju Fakulteta za javno zdravlje američkog Univerziteta Harvard.

Studija je objavljena neposredno nakon jučerašnje objave o rekordnih 2.200 preminulih u SAD samo u jednom danu, ukupno više od 28 hiljada dok se u vrhu američke administracije razmatra pokretanje ekonomije.

Istraživanje sa Harvarda

“Prelazne mjere socijalnog distanciranja možda će biti neophodne do 2022. godine, osim u slučaju povećanja kapaciteta za pružanje osnovne medicinske pomoći, pronalaženja tretmana ili vakcine”, navodi se u istraživanju stručnjaka sa Harvarda i konstatuje da bi se u takvoj situaciji, bez sumnje, na udaru našli i ekonomija, i društveni život, i obrazovanje.

U studiji se upozorava da bi čak i u slučaju očigledne eliminacije korona virusa na snazi morale da ostanu mjere nadzora jer bi novi talas širenja smrtonosnog virusa mogao da se ponovi 2024. godine, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh